- Valoarea minimă a comenzii este 30 Ron - Comenzi peste 100 Ron – Transport gratuit - Comenzi peste 200 Ron – Reducere 10% - Comenzi peste 400 Ron – Reducere 20%

Evenimente

Lansarea cărții „Boli provenite din păcate” și expoziția de pictură „Suflete în labirint”

Data: 26/07/2017 Ora: 11:15

Marți, 4 iulie, la ora 18, în galeria „Labirint” din incinta Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași a avut loc un eveniment cu semnificație dublă pentru editura noastră: lansarea cărții „Boli provenite din păcate. Stări de dependență”, scrisă de psihoterapeutul rus Prof. Dr. Dmitri Avdeev în cadrul deschiderii expoziției de pictură „Suflete în labirint”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu artistul plastic Gianina Miron, al cărei tablou, „Disperare”, a fost folosit pe coperta cărții lansate. Vernisajul de pictură a fost deschis de domnul George Pînzaru, referent cultural în artă plastică, muzică și film al Casei de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași, care a vorbit pe scurt despre expoziția de pictură și le-a prezentat participanților invitații. Prof. Dr. Constantin Tofan, cadru didactic al Facultății de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași a realizat prezentarea vernisajului de pictură, subliniind momente importante legate de cromatica și de tehnica de execuție a lucrărilor. Maria Bilașevschi, doctor în arte vizuale și critic în artă, a vorbit despre tablourile expuse, menționând faptul că expoziția are un aer postmodern, cu chestiuni tratate legate de dualitate, tablourile ilustrând o serie de elemente legate de consumerismul contemporan. Redactorul șef al Editurii Eremit a vorbit pe scurt despre Editura Eremit și despre viziunea sa editorială, menționând faptul că editura, al cărei reprezentant este, manifestă interes pentru colaborarea cu artiști din diverse domenii, căci puterea cuvântului scris poate fi amplificată de cea a cuvântului redat prin imagini. Totodată, domnul Denis Chiriac a făcut o prezentarea cărții Boli provenite din păcate. Stări de dependență, vorbind despre problemele tratate în lucrare. Laitmotivul vernisajului rezonează cum nu se poate mai bine cu tematica cărții lansate. Așa cum arată Prof. Dr. Dmitri Avdeev, consumismul este o patologie duhovnicească care duce la apariția diverselor dereglări și afecțiuni psihice. Doar o credință vie, lucrătoare, poate elibera sufletele suferinde din labirintul întunecos al bolilor provenite din păcate. La finalul evenimentului, domnul redactor șef a împărțit celor prezenți exemplare gratuite ale cărții lansate.

Rezultatele concursului cu premiu în cărți, ediția I

Data: 26/07/2017 Ora: 11:00

Vrem să fim alături de cititorii noștri și să le premiem dragostea pentru lectura de cărți ortodoxe. Din acest motiv, am organizat un concurs cu premii de cărți în perioada 10-24 mai. Pe 25 mai, prin tragere la sorți, doamna Doina Elena Dumitru din județul Ialomița a fost desemnată câștigătoare a concursului cu premiu în cărți, ediția I. Câștigătoarea a primit în calitate de premiu cărțile: „Soborul Sfinților și nevoitorilor de la Siia”, „Viața și minunile Sfântului Antonie din Siia” și „Sfânta Dimitra din Kiev, o nevoitoare ascunsă de ochii lumii”. Doamna Doina Elene Dumitru ne-a scris un mesaj de mulțumire, spunând următoarele: „Foarte rar am primit de la oameni ceva fără să fi plătit. Este, în acest aspect al vieții mele, un rost pe care îl înțeleg și mi-l asum, chiar dacă uneori doare și mă gândesc că ar fi frumos uneori să fi fost altfel. Așa că nu mă înscriu la concursuri, tombole etc. Și când o fac, o fac cu alt gând decât să câștig ceva... Am distribuit postarea Editurii Eremit, privind un concurs, pentru că distribuiam astfel informații despre editură, iar cărțile pe care le editau mi se păreau minunate. Spre marea mea surpriză, m-au anunțat că am câștigat! Era ziua în care mă întorceam acasă după intervenția chirurgicală la genunchi, eram tristă, îngrijorată și zguduită de dureri. Știa Dumnezeu de ce trebuia sa câștig... Și sfinții ruși, care au ajuns la mine, știau... Printre ei era și Sfânta Dimitra, căreia mă rugasem în mod special să mă ajute să mă întorc în chilia mea. Cum pot răsplăti? Sunt neputincioasă! Dumnezeu să-i răsplătească, aducând-le spor în toate lucrurile bune, și să-i bucure cu sănătate și seninătate”. Editura noastră anunță faptul că vor urma și alte ediții de concurs cu premii în carte, invităm toții iubitorii de carte ortodoxă să se implice!

O nouă lansare de carte a Editurii Eremit. Conferința „Tinerii și Biserica”

Data: 05/05/2017 Ora: 13:18

Marți, pe 04.04.2017, în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova, Editura Eremit a lansat alte două cărți publicate. Evenimentul a fost marcat și de conferința susținută de Părintele Arhimandrit Pimen Costea pe tema „Tinerii și Biserica”, conferință organizată de instituția gazdă în parteneriat cu Editura Eremit. Domnul Nicolai Zagnat, directorul Editurii Eremit, a ținut un scurt discurs în care a abordat criza identitară pe care o trăiesc tinerii de astăzi. Domnia sa a subliniat faptul că această criză, precum și o mare parte a celorlalte probleme cu care se confruntă tinerii postmoderni, sunt urmările pierderii idealului sfințeniei veritabile: „De fapt, criza identitară a tinerilor de astăzi nu este altceva decât o criză a modelelor de viață autentic creștină, atât de necesare pentru cristalizarea unui set de valori sănătoase, ortodoxe. De aceea, în activitatea noastră editorială ținem să răspundem acestei nevoi”. Părintele Octavian Solomon, Profesor al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău și unul dintre traducătorii lucrării Soborul Sfinților și nevoitorilor de la Siia, a realizat o prezentare succintă a lucrării menționate. Părintele Profesor a subliniat faptul că Mănăstirea Siia a fost un adevărat focar de spiritualitate ortodoxă pentru poporul rus, viețuitorii ei au marcat istoria statului și al Bisericii Ortodoxe Ruse. Redactorul editurii, Denis Chiriac, a făcut o scurtă prezentare a cărții Viața și minunile Sfântului Antonie din Siia. Domnul redactor a vorbit pe scurt despre acest mare sfânt rus, făcător de minuni, contemporan al Sfântului Nil Sorski, menționând valoarea aghiografică a lucrării și faptul că formele de asceză pe care le-a practicat Sfântul Antonie au fost preluate mai târziu de însuși Sfântul Serafim de Sarov. Momentul a fost succedat de conferința pe tema „Tinerii și Biserica”, susținută de Arhimandritul Pimen (Costea), vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. În prelegerea ținută, Părintele a abordat problemele cu care se confruntă tinerii creștini în contemporaneitate, propunând mai multe soluții, cât și pentru prevenirea lor pe viitor. La finalul conferinței, Editura Eremit a donat Bibliotecii Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău câteva exemplare ale cărților lansate pentru a facilita accesul la ele a cititorilor.

Inițierea activității editoriale a Editurii Eremit. Conferința „Păcatul suicidului”

Data: 11/04/2017 Ora: 08:03

Pe data de 30.03.2017, în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Republica Moldova, Editura Eremit și-a inițiat parcursul editorial prin lansarea primelor cărți publicate. Evenimentul a fost marcat de semnarea unui Protocol de Colaborare între Editura Eremit din Iași, reprezentată de domnul Nicolai Zagnat, și Departamentul Misionar „Cuviosul Anatolie Tihai”, reprezentat de Prorectorul Prot. Vetcislav Cazacu. Instituțiile semnatare au convenit în privința organizării în parteneriat a activităților cu caracter misionar, precum și a editării de lucrări misionare. Domnul Nicolai Zagnat, directorul Editurii Eremit, a prezentat viziunea editorială a instituției pe care o conduce și a vorbit despre specificul misiunii prin cuvântul scris în societatea contemporană. În discursul ținut, domnia sa a descris și problemele cu care se confruntă membrii mai tineri ai Bisericii și a enumerat o serie de măsuri pentru soluționarea lor. După semnarea Protocolului de Colaborare, au fost lansate primele două lucrări publicate la Editura Eremit: Sfânta Dimitra din Kiev, o nevoitoare ascunsă de ochii lumii și Cum să ne păstrăm pacea sufletului de Prof. Dr. Dmitri Avdeev. Redactorul editurii, Denis Chiriac, a făcut o scurtă prezentare a cărților, menționând că cea de-a doua lucrare este strâns legată de tema conferinței, întrucât într-un capitol al lucrării întitulat „Cruțați psihicul copiilor” este abordată metodic problema suicidului în rândul copiilor și a adolescenților. Momentul a fost succedat de conferința pe tema „Păcatul suicidului”, susținută de Părintele Calistrat (Chifan) de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, România. În prelegerea ținută, Părintele Calistrat a făcut o analiză minuțioasă a păcatului suicidului, identificând atât cauzele care duc la săvârșirea acestui păcat, cât și căile de prevenirea și combatere printr-un asumarea unui mod de viață creștin. În cadrul conferinței, Părintele a abordat și alte probleme de actualitate creștină ortodoxă. Evenimentul a fost mediatizat de canalul de televiziune TVR Moldova și de Radio Moldova. La finalul conferinței, Editura Eremit a făcut o donație de carte Bibliotecii Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău. <a class="btn btn-primary" target="_blank" href="https://www.youtube.com/watch?v=burLazn9oJs&t=2751s">Puteți viziona conferința aici</a>

Coș

Cumpără

Vezi coș